బ్రెడ్ ఆంలెట్/ Bread Omelette

బ్రెడ్ ఆంలెట్

పిల్లలు సాయంత్రం ఇంటికి రాగానె యెమి చెయ్యలో తోచట్లెదా? పొద్దున్నె ఆఫీసు కెళ్ళే హడావిడిలో తిఫ్ఫిన్ ఏం చేయాలో తెలీయట్లేదా? చక చకా అయిపొయే ఐటంస్ కోసం వెతుకుతున్నారా? హేల్థీ మరియు త్వరగా అయిపోయె వంటల్లో ముందుంటుంది ఈ బ్రెడ్ ఆంలెట్.

కావలసినవి:
బ్రెడ్ స్లైసు ఒకటి
కోడిగుడ్డు ఒకటి
ఉప్పు కారం తగినంత
నూనె సగం చెంచా

bread omlette
bread omelette

విధానం:
బ్రెడ్ ముందుగా పది సెకన్లు పెనం మీద వేడి చెయ్యండి. అదే పాన్ పై పావు చెంచా నూనె రాయండి. కోడిగుడ్డు పగుల కొట్టి వేయండి. దానిపై ఉప్పు కారం జల్లండి. అది కొద్దిగా కాలాక బ్రెడ్ వేసి అదమండి.దాని పై మరొ పావు చెంచా నూనె వేయండి. మరి కొంచెం కాలాక మరో వైపుకి తిప్పి కాల్చండి. బ్రెడ్ కొద్దిగా గొధుమ రంగులోకి రాగనె పొయ్యి ఆపెయండి.

ఇది తిఫిన్ కి, లంచ్ కి, సాయంత్రం స్నాక్ కి, రాత్రి లైట్ గా తినాలి అనుకునేవారికి మంచి ఆప్షన్.

సూచన:
1. మీరు డైయాబెటిక్ ఐనా, బరువు తగ్గాలి అనుకున్న బ్రౌన్ బ్రెడ్ వాడుకోండి.
2. ఆలివ్ నూనె వేసుకోండి.
3. పిల్లలకోసం ఐతె కాల్చుకోవడానికి వెన్న వాడండి.
4. సమయం ఉంటే కారట్ తురుము, పుదీనా, కొత్తిమీర తో అలకరించుకొవచ్చు.

Bread omelette is an easy, super quick and healthy recipe for those who run out of time to prepare breakfast. It goes well for break fast, lunch box, evening snack and dinner.

Ingredients:

Bread slice 1 (go for brown bread if you are health conscious or diabetic)

Oil half spoon (Choose olive oil if you want to lose weight or better health, choose butter if you are making for children)

Salt and red chilly powder to taste

Whole egg 1 (you can even skip yellow if you have cholesterol problem)

Procedure:

On a pan, heat bread for ten seconds. Apply 1/4 spoon oil to the pan and beat an egg and spread it over. Dash salt and chilly powder according to your taste. Let the omelette roast a little.

Now put bread over the half raw omelette and press it slightly. Apply the other 1/4 spoon of oil to the bread. Wait till omelette is roasted on one side and then turn it over to the other.

Toast till the bread is golden brown. Put off the flame and serve hot!

 

Advertisements

Published by

swethadhaara

Educator, blogger, mom, home maker, travel buff and a constant learner!!

Let me know how the recipe is!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s